Cum aleg incaltamintea potrivita pentru copilul meu ?


Cum aleg incaltamintea potrivita pentru copilul meu?

 

 

Vârsta

Tu cum alegi incaltamintea potrivita pentru copilul tau ? In functie de varsta,de greutate sau de confortul pe care il ofera pantofii alesi ?

Cât timp încă nu umblă, bebeluşii nu au nevoie de încălţăminte. Sunt suficiente nişte şosetuţe sau nişte botoşei, dacă vremea e mai răcoroasă. Sigur că arată mult mai haios încălţaţi, dar pantofii doar îi vor încurca. Mai ales dacă merg în patru labe. În plus, unii producători iau pur şi simplu un model de adulţi, pe care îl micşorează. Nu spun că rezultatul nu este unul absolut adorabil, doar că este şi incredibil de incomod pentru picioruşele dolofane ale unui bebeluş, atât de diferite faţă de cele ale unui adult. Dacă doreşti totuşi să-l încalţi, caută o pereche de premergători moi şi flexibili, care să se muleze pe forma piciorului, fără niciun fel de întărituri din carton sau plastic.

După ce copilul face primii paşi, ideal ar fi să umble cât mai mult desculţ sau cu nişte şosete cu buline antiderapante pe talpă. Mersul desculţ îi va permite celui mic să-şi întindă degetele pentru o mai bună stabilitate şi să-şi flexeze talpa în întregime. De asemenea, îl va obliga să-şi folosească toate grupele de muşchi, ceea ce se va traduce printr-o postură corectă mai târziu. Cu alte cuvinte, în niciun caz încălţat în casă. Sau cel puţin nu într-o pereche de pantofi rigizi, aşa cum (încă) mai recomandă unii medici.Pentru confortul picioarelor copilului tau alege

Pe afară însă, bineînţeles că nu-l vei putea lăsa desculţ. Deci va trebui să ieşiţi la cumpărături. Iată câteva lucruri la care va trebui să fi atentă atunci când alegi încălțămintea copilului tău alege pantofi Yana negri.

 

Mărimea este foarte importanta.

 

Cum ştii că pantofii sunt mărimea potrivită? Indiferent de vârsta copilului, este uşor de verificat. Trebuie doar să-l încalţi şi să-l pui apoi să stea în picioare. Piciorul va aluneca spre vârf iar în partea din spate, în dreptul călcâiului, ar trebui să rămână suficient loc cât să bagi degetul tău mic. Nu măsura lungimea labei piciorului când copilul stă culcat sau în fund. Sub presiunea greutăţii corpului, picioruşele se pot alungi cu până la un centimetru.Astfel iti vei da seama daca copilul tau se simte confortabil

Lasă-l să facă câţiva paşi încălţat şi verifică după aceea dacă pe laba piciorului nu rămân urme roşii. Dacă rămân, înseamnă că pantofii îl strâng şi va trebui să cauţi o mărime mai mare sau un model mai lat. Nu te baza pe faptul că „pantofii se lasă”. Chiar dacă s-ar lăsa, ce sens are să se chinuie până atunci?


Lăţimea


Nu doar lungimea pantofilor contează, ci şi lăţimea. Exact ca şi numerele de la pantofi, există un sistem de măsurare şi a lăţimii, deşi foarte puţini producători îl aplică. Astfel, la unele mărci (de obicei la cele americane) vei vedea că, pe lângă numărul care indică mărimea, apare şi o literă (de la D la H) care indică lăţimea. Circa 70% dintre copii poartă mărimea D la pantofi (de obicei fetele) sau E (în general băieţii). Deci, dacă găseşti astfel de pantofi, ai posibilitatea să optezi pentru acelaşi model, acelaşi număr, dar mai multe lăţimi. Dacă nu găseşti, va trebui pur şi simplu să te reorientezi spre altă pereche de încălţăminte.Pentru confortul copilului tau alege adidasii Frozen.
Şi încă ceva: dacă e posibil, mergeţi la cumpărat de pantofiori în a doua parte a zilei. Şi picioarele copiilor se umflă spre seară, iar pantofii care dimineaţă îi erau comozi s-ar putea să-l jeneze mai spre seară.

 

Fără talonet


Acum e acum! Caută o pereche de pantofi  de copiii fără talonet (susţinători plantari interni). Ştiu că majoritatea modelelor sunt dotate cu aşa ceva, dar talonetul chiar nu este necesar. Ba din contră.

Circa 95% dintre copiii sub 4 ani au platfus, dar forma piciorului se modifică natural în cursul creşterii, fără niciun fel de tratament şi fără a fi necesară purtarea de pantofi cu talonet. De altfel, s-a constatat că purtarea talonetelor nu are niciun efect asupra dezvoltării arcului longitudinal intern. Ba mai mult, talonetele îl pot încurca pe copil la mers şi pot împiedica adâncirea bolţii plantare, favorizând deci apariţia platfusului, în loc să îl „vindece”. Arcul longitudinal se formează în mod natural între vârsta de 6 şi 8 ani, uneori chiar mai târziu.

Comentarii:


Fii primul care isi spune opinia


Pentru a lasa un comentariu te rog logheaza-te
×

Termeni si conditii

Prezentul document prin continutul sau pune la dispozitia tertilor utilizatori Regulamentul privind termenii si conditiile de utilizare a site-ului Deluat (deluat.ro), cat si politica de confidentialitate. Site-ul Deluat (deluat.ro) este operat de societatea Deluat Pantofi S.R.L., cu punct de lucru deschis in Aleea Calistrat Hogas, nr. 28 D-E, Sector 3, Bucuresti, inscrisa in Registrul Comertului cu numarul J15/1472/2017, CUI 38417170. Utilizarea site-ului (incluzand accesul, navigarea si cumpararea produselor de pe acest site) constituie un acord implicit de respectare a termenilor si conditiilor enuntate in cuprinsul prezentului document cu toate efectele si consecintele ce decurg din aceasta. Administratorul site-ului Deluat (deluat.ro) isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment continutul acestui acord, fara notificarea prealabila a persoanelor care il utilizeaza, denumite in continuare „Utilizatori”. Utilizatorii vor avea acces permanent la termenii si conditiile de utilizare a serviciilor, pentru a le putea consulta in orice moment.

Continutul site-ului si drepturile de proprietate intelectuala

Continutul acestui site nu poate fi utilizat, reprodus, distribuit, transmis, expus, in alte scopuri decat cele expres si legal permise. Extragerea oricaror informatii urmata de orice utilizare in scop comercial care depaseste sfera copiei private reglementate de lege sau pentru vanzare ori licentiere si fara a avea in prealabil un consimtamant scris al titularilor drepturilor de proprietate constituie o incalcare a termenilor si conditiilor. Sunteti de asemenea de acord sa nu afectati si interferati in vreun fel cu elementele de securitate ale site-ului, cu elementele care previn sau restrictioneaza utilizarea, copierea unui continut sau elemente care intaresc limitele de utilizare a siteului sau a continutului acestuia.

Dreptul consumatorilor de denuntare unilaterala a contractului

Va rugam sa va asigurati ca ati verificat specificatiile produsului inainte de a-l cumpara. Raporturile comerciale dintre cumparator si Deluat (deluat.ro) sunt reglementate oficial de Ordonanta Guvernului 130/2000, privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta.

Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului.

Administratorul Deluat (deluat.ro) face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor de pe site, insa uneori acestea pot contine inadvertente (specificatiile sau pretul produselor modificate de catre producator fara preaviz sau viciate de erori de operare). Atentie: fotografiiile au caracter informativ si pot contine accesorii care nu sunt incluse in pachetele standard.

Frauda

In scopul accesarii si utilizarii anumitor sectiuni ale website-ului poate fi necesara crearea unui cont personal. Prin prezenta declarati ca va asumati integral responsabilitatea pentru toate si oricare dintre activitatile realizate prin intermediul contului pe care il deschideti pe website si, in consecinta, va sfatuim sa asigurati securitatea parolei contului sau a altor date de acces. In cazul in care securitatea contului pe care il detineti este compromisa, trebuie sa anuntati imediat administratorul site-ului. Deluat (deluat.ro) nu este responsabil pentru daunele care va sunt cauzate sau care sunt cauzate tertilor de orice fel, prin utilizarea neautorizata a contului.

Drept aplicabil

Prin folosirea site-ului Deluat (deluat.ro), utilizatorul se declara de acord asupra faptului ca legile romane vor guverna Termenii si conditiile de utilizare si orice disputa de orice fel care ar putea sa apara intre utilizatori si administratorii Deluat (deluat.ro) sau asociatii / partenerii / afiliatii acestuia. In cazul unor eventuale conflicte se va incerca mai intai rezolvarea acestora pe cale amiabila, iar daca rezolvarea pe cale amiabila nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat in instanta, in conformitate cu legile romane in vigoare.

Disponibilitatea serviciului

Administratorul Deluat (deluat.ro) isi rezerva dreptul de a modifica structura si interfata oricarei pagini sau subpagini a site-ului Deluat (deluat.ro) in orice moment si la orice interval de timp liber ales, avand dreptul de a intrerupe temporar sau permanent, partial sau in totalitate serviciile puse la dispozitia publicului prin intermediul acestui website fara vreo notificare prealabila individuala sau generala. Daca aveti intrebari sau nelamuriri in legatura cu acesti termeni de utilizare, nu ezitati sa ne contactati prin intermediul formularului dedicat de contact sau la adresa de email: contact@deluat.ro

Despre schimb si retur:

- Daca marimea nu ti se potriveste, sunteti rugati sa sunati la numarul de telefon: 0721442442 sau sa completati formularul de RETUR si va contactam noi in maxim 3 zile lucratoare.
- In cazul unui schimb, daca este vorba de nepotrivirea marimii, taxa de curierat este suportat de Dvs. ( 17 lei in toata tara );
- Pentru schimb, noi trimitem curierul la Dvs acasa, iar cand primiti coletul nou il predati pe cel vechi la schimb in starea in care l-ati primit;
- Daca nu ati primit ceea ce ati comandat sau produsul are un defect, atunci taxa de curierat este suportata in totalitate de noi.
- Pentru a trimite coletul retur catre noi, trebuie sa apelati la o firma de curierat ( ex: UrgentCargus, FanCurier, Nemoexpress );
- Trimiti produsul ambalat corespunzator la adresa din formularul de CONTACT;
- Taxa de curierat pentru retur este suportata de Dvs;
- Produsul trebuie sa fie in starea sa initiala, sa nu fie purtat sau deteriorat;
- Cutia produsului trebuie sa fie nedeteriorata sau lipita cu scoci;
- Atasati in cutia produsului, numarul de comanda, numele dumneavoastra, numarul de telefon si contul unde vreti sa va viram banii, cat si motivul returului.
- Nu lucram cu Posta Romana, nu trimitem banii inapoi prin mandat postal sau prin curier cu ramburs;
- Daca nu aveti cont bancar, puteti apela la o cunostinta si noi viram banii in maxim 14 zile de la primirea coletului;
- Taxa de curierat nu se restituie in cazul unui retur, noi restituim doar banii pe produs.

×

Lista ta de favorite

Pentru a adauga produse in lista de favorite este nevoie sa te loghezi in cont.
In cazul in care nu ai un cont, haide sa il cream impreuna!
×

Abonare Newsletter

Felicitari!

Te-ai abonat cu succes, verifica email-ul pentru a accesa codul de reducere !